Zayıflamaya Yardımcı Çorba Tarifleri
.
Spordan geldiğinizde ne yiyeceğinizi hiç bilemiyor musunuz? Ya da akşam yemeğinde ne yemeniz gerektiğini. Rejimde olduğunuz için sürekli lezzetsiz ve ne kadar yerseniz yiyin sizi asla doyurmayan şeyler yemek zorunda olduğunuzu sandığınızı biliyoruz. Ama gerçek böyle değil, örneğin yemeğe lezzetli bir çorba ile başlayabilirsiniz. İşte size birkaç lezzetli çorba tarifi...
Brokoli çorbası Malzemeler:
* 500 gram brokoli * 1 çorba kaşığı tam buğday unu * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 su bardağı süt * Tuz, karabiber Üzeri için:* 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 tatlı kaşığı pul biber HazırlanışıBrokoliyi 4 bardak su ile haşlayın. Brokolinin sap kısımları yumuşadığında blender ile püre haline getirin. Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Kavrulan unu brokoli püresine ekleyip kaynatın. Biraz kaynadıktan sonra 2 su bardağı sütü ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberi de ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Üzeri için sıvıyağı küçük bir tavada ısıtıp, pul biberi ilave edin. Yağı çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Balık ÇorbasıMalzemeler
* 350 gram levrek * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1/4 kereviz * 1/4 beyaz soğan * Yarım havuç * 1 adet taze soğan * 2 adet yeşilbiber * 5 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı un * 6 su bardağı su * Tuz, karabiber * Bir tutam dereotu HazırlanışıKereviz, soğan, sarımsak ve havucu rendeleyip, taze soğanı kıyın. Tereyağını eritip, rendelenmiş malzemeleri kavurun ve bağlamak için unu ilave ederek tekrar kavurun. Suyu ilave edin. 30 dakika kaynatın. Balığı küçük kareler şeklinde kesip, tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 10 dakika balıkla birlikte kaynatın. İsteğe göre biber ve dereotu ile süsleyip, birlikte servis yapın.
Sarımercimek ÇorbasıMalzemeler
* 1 su bardağı sarımercimek * 1 su bardağı kırmızı mercimek * Yarım demet maydanoz * 3 adet orta boy soğan * 3 adet renkli biber * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 5 su bardağı su * Tuz, karabiber HazırlanışıSarı ve kırmızı mercimeği yıkayıp suyunu süzdürün ve bir tencereye alın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzdürün. Renkli biberleri ve soğanları ince ince doğrayarak, zeytinyağında soteleyin. 5 bardak su ve diri kıvamda haşlanmış mercimekleri ilave edip, 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. Üçgen şeklinde kestiğiniz pidelerle servis yapın.
Mısır Çorbası Malzemeler:
* 500 gram dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet orta boy soğan * 1 çorba kaşığı un * 4 su bardağı süt * 2 su bardağı su, et suyu veya tavuk suyu * Tuz, karabiber HazırlanışıSoğanı temizleyip, yarım ay şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp, süzün ve yarısını robotta püre haline getirin. Bir tencerede tereyağını eritip, soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ilave edin ve kısık ateşte rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin. Püre haline gelen mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyip iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra servis tabaklarına alın. Taze kekik ile süsleyerek, servis yapın.
Fransız Soğan ÇorbasıMalzemeler
* 4 adet kuru soğan * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı un * 3 su bardağı et suyu * Tuz, karabiber * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 adet defne yaprağıHazırlanışıSoğanı ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye dek kavuralım. Unu ekledikten sonra 2 dakika daha kavuruyoruz ve et suyu ile baharatları ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. Yemeden önce üzerine yağsız beyaz peynir rendelenebilir. Afiyet olsun.
Ispanaklı Domates ÇorbasıMalzemeler
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı* 1 adet kuru soğan* 3 diş sarımsak* 5 adet domates* 1 çorba kaşığı domates salçası* 200 gr ıspanak* 1 tatlı kaşığı fesleğen* 1 tatlı kaşığı kekik* 1 çorba kaşığı sirke* Tuz, karabiberHazırlanışıTencereye zeytinyağını alıp sarımsak ve soğanı soteleyelim. Soğanlar şeffaflaşınca küp küp doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavuralım.Bahratları ve 5 su bardağı suyu ilave ettikten sonra 1 taşım kaynamasını bekleyelim. Ispanakları ince doğrayıp çorba pişince ilave edelim. Dilersek içerisine taze fesleğen yaprakları ekleyebiliriz.
Yulaf ÇorbasıMalzemeler
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan * 4 diş sarımsak * 1 çay bardağı yulaf * 1 su bardağı süt * 5 su bardağı su * Tuz, karabiber * 1 çay bardağı muskatHazırlanışıYağı tencereye alıp kuru soğanı kavuralım. Sarımsağı ilave edip biraz soteleyelim. Yulafı ve baharatlarını ilave edip kavuralım. Son olarak suyu ve sütü ekleyip karıştırarak pişirelim.
Zencefilli Havuç ÇorbasıMalzemeler
* 1 adet kuru soğan * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet havuç * 1 adet şalgam * 1 tatlı kaşığı toz zencefil * 1 çay kaşığı muskat * 4 dal taze nane * Tuz, karabiberHazırlanışıÖncelikle tecereyi ocağa alıp zeytinyağını hafif ısıttıktan sonra küp küp doğranmış doğanları atıp soteleyelim. Küp doğranmış havuçla şalgamı ekleyip biraz kavurduktan sonra zencefil ve baharatları ilave edelim. 4 su bardağı su ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Piştikten sonra içerisine taze nane yapraklarını doğrayalım ve blenderdan geçirip servis yapalım