Ev partileri için az kalorili mönü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sağlıklı ve lezzetli mönü oluşturun!

TULUM PEYNİRLİ KAYISI RULOLARI
Servis: 15 adet
Pestil için malzemeler: 2 tatlı kaşığı buğday nişastası, yarım su bardağı su, 30 gram tozşeker, 15 adet kayısı, çörek otu.
Peynirli karışım için malzemeler: 60 gram krem peyniri, 120 gram tulum peyniri, 3 tatlı kasığı bal.

Yapılışı: Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Kabuğunu soyup çatalla ezerek püre haline getirin ve süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz kayısı püresini sos tenceresine alın. Yarım bardak suda erittiğiniz nişasta ve şekeri ekleyin. Hazırladığınız karışımı sürekli karıştırarak orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kayısı tabakası kuruyuncaya kadar pişirin.

Peynirli karışım için derin bir kapta krem peyniri, tulum peyniri ve balı macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan pestili ince uzun (15 cm) dikdörtgen şeritler halinde kesin. Peynirli karışımı pestilden hazırlanan şeritlerin üzerine yayıp dikkatlice sarın. Hazırladığınız ruloların üzerlerini çörekotu ile süsleyerek servis yapın.
18619
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.