Diyetinizde mutlaka olması gereken besinler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yaşları 55-69 yıl arasında değişen 41.837 postmenapozal kadın üzerinde yapılan bir çalışmada yüksek sarımsak tüketiminin kolon kanser riskini %50 oranında azalttığı belirtilmiş, sarımsağın bileşiminde bulunan glutatyon S-transferazin karsinojen inhibitörü olduğu bildirilmiştir. Sarımsağın aynı zamanda ateroskleroz ve ateroskleroza bağıntılı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkili olduğu belirtilmektedir. Sarımsağın bu etkisinin hiperlipidemi ve hipertansiyonu düşürücü, diyabet ve tromboz oluşumunu önleyici mekanizmalar ile bağlantılı olduğu ileri sürülmektedir. Ayrıca deneysel çalışmalarda sarımsağın arter düzeyinde antiaterojenik (önleyici) ve antiaterosklerotik etkisi olduğu belirlenmiştir. Sarımsağın bu etkisini arter duvarlarındaki lipit içeriğini azaltıcı, hücre içi lipit birikimini önleyici kapasitesi ile yaptığı öne sürülmektedir.
61198
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.