Diyetinizde mutlaka olması gereken besinler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sarımsak: Sarımsağın antifungal (mantar oluşumunu önleyici), antibakteriyel, hipoglisemik, hipolipidemik (kan yağlarını azaltıcı) ve antiaterosklerotik (kalp hastalıklarını önleyici) özellikleri olduğu ileri sürülmekte, kanserden koruyucu olduğu belirtilmektedir. Kükürt içeren ve parçalandığında sarımsağa karakteristik kokusunu veren bileşiklere ayrılan allisin, sarımsaktaki başlıca aktif maddedir. Allisin, sarımsak dişleri mekanik olarak parçalandığı zaman kokusuz bir ön madde olan allinden enzimatik olarak oluşmaktadır. Sarımsağın kanserden koruyucu etkisinin, içerdiği kükürtlü bileşiklere (allil metil trisülfid, allil metil disülfid, diallil trisülfid, diallil sülfid) bağıntılı olduğu belirtilmektedir. Bu bileşenlerin benzopirenin indüklediği, mide tümörlerinin oluşumunu engellediği bulunmuştur.
61189
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.