Çiğ mi, pişmiş mi? Hangisi daha iyi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
SARIMSAK
Çiğ: Çiğ olarak tüketilmesi, kalp-damar sağlığı ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinden maksimum düzeyde yararlanmanızı sağlar. Ancak bu şekilde tüketildiğinde keskin tadı ve kokusu çok güçlü hissedilir.

Pişmiş: Çiğ olana göre çok daha kolay sindirilir. Keskin tadı ve kokusunun etkisi pişirildiğinde hafifler. Ancak çok fazla pişirilirse besin kaybı meydana geldiğini unutmamak gerekir. Kabuğuyla pişirerek besin değerini bir ölçüde korumak mümkün olabilir.
18978
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.