Birbirinden Lezzetli Diyet Tarifler

Güncellenme tarihi: 19.01.2017
Bulgurlu ve Meyveli Tatlı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı light süt
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı light krema
Yarım su bardağı light yoğurt
2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 su bardağı karışık orman meyvesi

Hazırlanışı

Süt ve tuzu bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Bol suyla yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, yoğurt, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz tatlandırıcıyı bir kapta çırpın. Bulguru ekleyip karıştırın. Kaselerin diplerine meyvelerin yarısını paylaştırın. Üzerine bulgurlu karışımı paylaştırın ve en üste meyveleri ekleyin. Servis yapın.
28200
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.