Birbirinden Lezzetli Diyet Tarifler

Güncellenme tarihi: 19.01.2017
Zencefilli Havuç Çorbası Malzemeler

2 yemek kaşığızeytinyağı
2 adetsoğan
5 adethavuç
1 adetpatates
2 adetküp şeker büyüklüğünde taze zencefil
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber

Pişirme Önerisi

Dilerseniz patates ve havucu haşlayarak karışıma ekleyebilir ve böylece kullanılan yağ miktarını azaltabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun. Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin. Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin. Soğan, patates ve havuca zencefil ve sarımsağı ilave edin. Üzerine yavaş yavaş suyu dökün. Tuz ve karabiberi de ilave ederek kaynamaya bırakın. Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin. 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Altını kapatın ve kekik, biberiye veya dereotuyla servis edin.
28180
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.