Beyaz un mu, esmer un mu?
.
Söke 7 Tahıllı Un Karışımı
Tam buğday, yulaf, çavdar, arpa ve pirinç unu ile keten tohumu, ay çekirdeği, susam, koyu malt unu, çavdar ekşisi, askorbfk asit (antioksidan) içeriyor. Ambalajın içeriğinde iki paket maya da bulunuyor. Markanın diğer ekmek karışımları ise şöyle: Vitaminli, Ruşeym İlaveli, Geleneksel, Yulaf, Tam Buğday, Köy Ekmeği. Enerji 379 kcal. Karbonhidrat 67.86 gr. Yağ 5.61 gr. Protein 14.34 gr. Lif 11.4 gr.
Doğalsan Tam Buğday Unu
Buğdayın dış kabuğuyla birlikte kara değirmende öğütülmesiyle elde ediliyor. Tam buğday unu içerdiği doymamış yağ asitleri, demir, kalsiyum, E ve B grubu vitaminleri hücrelerin yenilenmesinde, beyin ve sinirlerin işlevlerini yerine getirmesinde önemli rol oynuyor. Rafine edilmiş unda bu değerler yaklaşık beşte bir oranında azalıyor. Enerji 385 kcal. Karbonhidrat 76 gr. Protein 13 gr.
Ülker Bizim Mutfak Tam Buğday Unu
Bizim Mutfak'ın diğer ürünleri arasında '7 Tahıllı', 'Çavdarlı', 'Köy Ekmeği' karışımları ve rafine beyaz unlar da bulunuyor. Enerji 375 kcal. Karbonhidrat 74.2 gr. Yağ 2.6 gr. Protein 13.7 gr. Uf 12.1 gr. Fosfor 180.3 mg. Demir 3.66 mg. Magnezyum 61.1 mg. B1 0.36 mg. B6 0.34 mg.
Bünsa Soya Unu
Soya unu nişasta oranının düşük olması nedeniyle ekmeklerde buğday ya da çavdar ununun yerine kullanılamıyor. Ancak ekmeklere yüzde 20 oranında karıştırılabiliyor. Protein yönünden son derece zengin, bu nedenle et proteinlerinin yerine kullanılması son derece yaygın. Ayrıca kızartma yaparken yağın emilmesini önlemeye yardımcı olduğu için kızartmalarda kullanmak için ideal. Enerji 330 kcal. Karbonhidrat 30.4 gr. Yağ 1.5 gr. Protein 54 gr. Lif 3.7 gr. Kalsiyum 260 mg. Çinko 5 mg. B1 0.6 mg. Niasin 2.5 mg. Demir 14 mg.
Doğal san Tahıl Unu Karışımı (Alman ekmeği)
Tam buğday, çavdar, yulaf unu ve keten tohumu, susam tohumu, ay çekirdeği, soya tanecikleri, koyu malt ununun karışımından oluşuyor, özellikle ekmek makinesi için ideal. Enerji 385 kcal. Karbonhidrat 76 gr. Protein 13 gr.
Kebir Trabzon Mısır Unu
Mısır unu özellikle Karadeniz mutfağına özgü bir tat. Ekmek yapımının yanı sıra kızartmalarda da kullanılabiliyor. Arpa, buğday, çavdar ve yulafın aksine glüten içermiyor. Enerji 368 kcal. Karbonhidrat 76.90 gr. Yağ 1.8 gr. Protein 6.90 gr.