Basen Eriten Diyeti Listesi
.
Basen eriten diyet listesini araştırdık ve sizler için günlük periyotlar halinde derledik..1. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Ilık limonlu su ( 10 damla limon suyu 1 tatlı kaşığı bal ile )* Yarım saat sonra kahvaltı* Sade müsli ( 3 yemek kaşığı )* Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak )* Yulaf ezmesi ( 2 yemek kaşığı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı öğütülmüş )Ara Öğün* Ceviz içi ( 3 tane )* Elma ( 1 tane yeşil )* Öğle Yemeği* Sivri biber ( közlenmiş )* Salata ( bol yeşillikli )* Tavuk ( 150 gram ızgara )Ara Öğün* Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak )* Kuru kayısı ( 4 tane esmer )1 Saat Sonra* Rezene çayı ( 1 fincan )* Grisini ( 2 tane )* Çilek ( 6 tane )Akşam Yemeği* Salata ( bol yeşillikli )* Semizotu yemeği ( 1 kase içine 1 kaşık bulgur eklenebilir )Gece* Elma ( 1 tane yeşil )
2.Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Yeşillik ( her çeşit olabilir )* Tam tahıllı ekmek ( 2 dilim )* Sivri biber ( 2 tane )* Dil peyniri ( 2 dilim )* Maydanoz ( dilediğiniz kadar )Ara Öğün* Kivi ( 1 tane )Öğle Yemeği* Balık ( ızgara 150 gram )* Semizotu salatası ( sarımsaklı ve limonlu )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )* Rezene çayı ( 1 fincan )1 Saat Sonra* Badem ( 6 tane )* Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak )Akşam Yemeği*Sebze çorbası ( 1 tabak )Gece*Erik ( 10 tane )
3. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim )* Maydanoz ve yeşillik ( dilediğiniz kadar )* Lor peyniri ( 2 dilim )* Sivri biber ( 2 tane )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )Öğle Yemeği* Közlenmiş sivribiber ( 3 tane )* Roka salatası ( bol limonlu )* Köfte ( 3 – 4 tane )Ara Öğün* Yoğurt ( 1 kase içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu 6 tane çilek )* Rezene çayı ( 2 fincan )1 Saat Sonra* Bisküvi ( yulaflı şekersiz 2 tane )* Bitki çayı ( istediğinizden 1 fincan )Akşam Yemeği* Mercimek yemeği ( pazı ile pişirilmiş 6 yemek kaşığı )* Salata ( bol yeşillikli )Gece* Ceviz ( 2 tane )* Elma ( yeşil 1 tane tarçın serperek yiyin )
4. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Ananas ( 2 dilim )* Süt ( az yağlı 1 bardak )* Kivi ( 1 tane )* Ceviz içi ( 3 tane )* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )Ara Öğün* Rezene çayı ( 1 fincan )* Yeşil elma ( 1 tane )Öğle Yemeği* Roka salatası ( bol limonlu )* Balık fileto ( 150 gram )Ara Öğün* Kuru kayısı ( 4 tane )1 Saat Sonra* Buğday ekmeği ( kızarmış 1 dilim )* Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı )Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( enginarlı 1 kase )Gece* Meyve ( 1 tane )
5. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Meyve salatası* Ceviz içi ( 3 tane )* Kivi ( 1 tane )* Ananas ( 2 dilim )* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )* Süt ( 1 bardak yarım yağlı )Ara Öğün* Bitki çayı ( 1 fincan )* Grisini ( 2 tane )Öğle Yemeği* Omlet ( 1 yumurta sarısı – 3 yumurta beyazı )* İçinde maydanoz, dereotu, sivribiber ve ıspanak olabilir.* Salata ( bol yeşillikli )Ara Öğün* Rezene çayı ( 1 fincan )* Elma ( 1 tane yeşil )1 Saat Sonra* Yağsız yoğurt ( 3 yemek kaşığı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( enginarlı 1 kase )Gece* Armut ( 1 tane )
6. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Lor peyniri ( 2 dilim )* Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim )* Maydanoz ( 5 – 6 sap )* Sivri biber ( 2 tane )* Yeşillik ( dilediğiniz kadar )Ara Öğün* Elma ( 1 tane yeşil )* Rezene çayı ( 1 fincan )* Ceviz içi ( 2 tane )Öğle Yemeği* Semizotu ( 3 – 4 yemek kaşığı haşlanmış )* Tavuk ( ızgara 1 parça )* Salata ( bol yeşillikli )Ara Öğün* Kivi ( 1 tane )1 Saat Sonra* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı yağsız )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )* Armut ( 1 tane )Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( karışık 1 tabak )Gece* Meyve ( 1 tane )
7. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Yumurta ( 1 tane haşlanmış )* Lor peyniri ( 2 dilim )* Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim )* Maydanoz ( 5 – 6 sap )* Sivri biber ( 2 tane )* Yeşillik ( dilediğiniz kadar )Ara Öğün* Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı )Öğle Yemeği* Ceviz içi ( 3 tane )* Elma ( 1 tane yeşil )* Bitki çayı ( 1 fincan )Ara Öğün* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı )* Erik ( 3 tane )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı yoğurda )1 Saat Sonra* Yeşil erik ( 10 tane )Akşam Yemeği* Izgara balık ( 1 porsiyon )* Roka salatası ( bol limonlu yağsız )Gece* Meyve ( 1 tane )
8. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Süt ( 1 bardak yağsız )* Müsli ( 3 yemek kaşığı )* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )Ara Öğün* Elma ( 1 tane yeşil )* Rezene çayı ( 1 fincan )Öğle Yemeği* Şiş tavuk ( 150 gram ızgara )* Yağsız salata ( karışık )* Yeşil fasulye ( haşlanmış 4 yemek kaşığı )Ara Öğün* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı )* Çilek ( 8 tane )1 Saat Sonra* Ananas ( 2 dilim )* Rezene çayı ( 1 fincan )Akşam Yemeği* Ispanak yemeği ( 5 yemek kaşığı )* Sivri biber ( közlenmiş 4 tane )* Yeşil mercimek yemeği ( 4 yemek kaşığı )* Salata ( dilediğiniz kadar )Gece* Badem ( 1 avuç )* Melisa çayı ( 1 fincan )
9. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Süt ( 1 bardak yağsız )* Müsli ( 3 yemek kaşığı )* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )Öğle Yemeği* Yeşil salata ( dilediğiniz kadar )* Izgara balık ( 150 gram )Ara Öğün* Kivi ( 2 tane )1 Saat Sonra* Bisküvi ( yulaflı 2 tane )* Bitki çayı ( 1 fincan )Akşam Yemeği* Sebze yemeği ( 5 kaşık )* Sivri biber ( 4 tane közlenmiş )* Karışık salata ( dilediğiniz kadar )Gece* Badem ( 5 tane )* Süt ( tarçınlı 1 bardak )
10. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Süt ( 1 bardak yağsız )* Müsli ( 3 yemek kaşığı )* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )Ara Öğün* Armut ( 1tane )Öğle Yemeği*Izgara tavuk ( 150 gram )*Maydanozlu salata ( istediğiniz kadar )Ara Öğün*Elma ( 1 tane )1 Saat Sonra*Bitki çayı ( 1 fincan )*Bisküvi ( yulaflı 2 tane )Akşam Yemeği*Roka salatası ( bol limonlu )*Mercimek yemeği ( 6 yemek kaşığı )Gece*Tarçınlı süt ( 1 bardak )*Badem ( 5 tane )
11. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Tam tahıllı ekmek ( 2 dilim )* Yumurta ( 1 tane katı haşlanmış )* Sivri biber ( 2 tane )* Maydanoz ( bolca )* Zeytin ( 5 tane siyah )Ara Öğün* Ceviz içi ( 3 tane tam )* Elma ( 1 tane yeşil )* Rezene çayı ( 1 fincan )Öğle Yemeği* Hindi eti ( 150 gram )* Kabak ( haşlanmış 1 tane )* Salata ( bol yeşillikli )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )1 Saat Sonra* Keçi sütü ( yarım yağlı 1 bardak )* Nektarin ( orta boy 1 tane )Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( 1 kase )Gece* Erik ( yeşil 10 tane )* Melisa çayı ( 1 fincan )
12. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Meyve salatası* Ceviz içi ( 3 tane )* Kivi ( 1 tane )* Ananas ( 2 dilim )* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )* Süt ( 1 bardak yarım yağlı )Ara Öğün* Bitki çayı ( 1 fincan istediğiniz )* Grisini ( 2 tane )Öğle Yemeği* Dana bonfile ( ızgara 90 gram )* Karışık salata ( istediğiniz kadar )* Sivri biber ( közlenmiş 2 tane )Ara Öğün* Elma ( 1 tane )1 Saat Sonra* Meyveli yoğurt ( 3 yemek kaşığı )* Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( 1 kase )Gece* Meyve ( 2 tane )
13. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Meyve salatası* Ceviz içi ( 3 tane tam )* Kivi ( 1 tane )* Ananas ( 2 dilim )* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )* Süt ( 1 bardak yarım yağlı )Ara Öğün* Elma ( 1 tane )* Kivi ( 1 tane )Öğle Yemeği* Yoğurt ( 1 kase yarım yağlı )* Kabak yemeği ( 6 yemek kaşığı )* Yeşilbiber ( közlenmiş 3 tane )* SalataAra Öğün* Çilek ( 8 tane 9* Badem ( 6 tane )1 Saat Sonra* Mürdüm eriği ( 3 tane )Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( 1 tabak )Gece* Armut ( 1tane )* Melisa çayı ( 1 fincan )
14. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )* Sivri biber ( 2 tane )* Mozerella peyniri ( 2 dilim )* Maydanoz ( 5 – 6 sap )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )Öğle Yemeği* Şiş tavuk ( 150 gram )* Salata ( bol yeşillikli )* Sivri biber ( közlenmiş 3 tane )Ara Öğün* Keçi peyniri ( 2 dilim )* Ceviz içi ( 3 tane )1 Saat Sonra* Kivi ( 1 tane )Akşam Yemeği* Barbunya yemeği ( maydanozlu 6 yemek kaşığı )* Roka salatası ( bol limonlu )Gece* Keçi sütü ( 1 bardak )* Meyve ( 1 tane )
15. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )* Tuzsuz zeytin ( 5 tane )* Yumurta ( 1 tane haşlanmış )* Maydanoz ( dilediğiniz kadar limonlu )* Sivri biber ( 2 tane )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )* Rezene çayı ( 1 fincan )Öğle Yemeği* Izgara balık ( 150 gram )* Roka salatası ( sarımsaklı ve limonlu )Ara Öğün* Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı )* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )* Rezene çayı ( 1 fincan )1 Saat Sonra* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı )Akşam Yemeği* Ispanak yemeği ( 6 yemek kaşığı )Gece* Kuru kayısı ( 4 tane )
16. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Yağsız süt ( 1 su bardağı )* Müsli ( 3 yemek kaşığı )* Yulaf ezmesi ( 2 yemek kaşığı )Ara Öğün* Elma ( 1 tane yeşil )Öğle Yemeği* Sebze yemeği ( kıymalı 6 yemek kaşığı )* Ayran ( 1 bardak )* Salata ( bol yeşillikli )Ara Öğün* Badem içi ( 1 avuç )1 Saat Sonra* Armut ( 1 tane )Akşam Yemeği* Salata ( karışık limonlu )* Mercimek yemeği ( 1 tabak )Gece* Kivi ( 1 tane )* Melisa çayı ( 1 fincan )
17. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Peynir ( 2 parmak kalınlığında yarım yağlı )* Çavdar ekmeği ( kızarmış 2 dilim )* Sivri biber ( 2 tane )Ara Öğün* Çilek ( 6 tane )* Keçi sütü ( 1 su bardağı )Öğle Yemeği* Karışık salata ( bol limonlu, peynir ve ceviz içi ekleyin )Ara Öğün* Bitki çayı ( 1 fincan )* Elma ( 1 tane yeşil )1 Saat Sonra* Salatalık ( 2 tane )* Sivribiber ( 2 tane acı )Akşam Yemeği* Izgara balık ( fırında sebzeli levrek )* Roka salatası ( bol limonlu )Gece* Leblebi ( 1 avuç )* Bitki çayı ( 1 fincan dilediğiniz )
18. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Omlet ( 1 yumurta sarısı 3 yumurta beyazı )* Acı sivri biber ( 2 tane )* Lor peyniri ( 1 yemek kaşığı )* Salatalık ( 1 tane )* Tam tahıllı ekmek ( kızarmış 1 dilim )Ara Öğün* Yeşil çay ( 1 fincan )* Ceviz içi ( 3 tane tam )Öğle Yemeği* Sebze çorbası ( 1 kase )Ara Öğün* Yoğurt ( yarım yağlı 1 kase )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )1 Saat Sonra* Grisini ( tam tahıllı 1 tane )* Kuru kayısı ( 3 tane esmer )* Bitki çayı ( 1 fincan )Akşam Yemeği* Sebze çorbası ( 1 kase )Gece* Melisa çayı ( 1 fincan )* Leblebi ( 1 avuç )
19. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Keçi sütü ( 1 su bardağı )* Müsli ( 3 yemek kaşığı )* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )Ara Öğün* Kivi ( 1 tane )* Badem ( 1 avuç )Öğle Yemeği* Karışık salata ( bol yeşillikli )* Tavuk göğsü ( 150 gram ızgara )* Enginar ( haşlanmış 1 kase )* Sivri biber ( 2 tane közlenmiş )Ara Öğün* Armut ( 1 tane )1 Saat Sonra* Yoğurt ( 4 yemek kaşığı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )Akşam Yemeği* Yeşil mercimek yemeği ( 6 yemek kaşığı )* Karışık salata*Sivribiber ( közlenmiş 2 tane )Gece* Kabak çekirdeği ( tuzsuz 1 avuç )* Bitki çayı ( 1 fincan )
20. Gün MenüsüSabah Kahvaltısı
* Keçi peyniri ( 30 gram )* Maydanoz ( dilediğiniz kadar limonlu )* Çavdar ekmeği ( 1 dilim kızarmış )* Roka ( 3 – 4 sap )Ara Öğün* Kivi ( 1 tane )* Badem ( 6 tane )* Rezene çayı ( 1 fincan )Öğle Yemeği* Balık ( 150 gram ızgara )* Roka salatası ( bol limonlu )Ara Öğün* Mürdüm eriği ( 5 tane kuru )* Yoğurt ( 1 kase yarım yağlı )* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )1 Saat Sonra*Elma ( 1 tane yeşil )*Rezene çayı ( 1 fincan )Akşam Yemeği* Bakla yemeği ( dereotlu 5 yemek kaşığı )* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )* Salata ( bol yeşillikli )Gece* Kivi ( 1 tane )* Ceviz ( 3 tane tam )
Son Gün Yemek MenüsüSabah Kahvaltısı
* Meyve salatası* Ananas ( 2 dilim )* Kivi ( 1 tane )* Elma ( 1 tane )* Üzerine toz tarçın serpebilirsiniz.Ara Öğün* Yeşil çay ( 1 fincan )* Armut ( 1 tane orta boy )Öğle Yemeği* Dana bonfile ( 90 gram ızgara )* Karışık salata ( dilediğiniz kadar )Ara Öğün* Yoğurt ( yağsız 3 yemek kaşığı )* Çilek ( 7 tane )* Tarçın ( üzerine serpmek için 1 çay kaşığı )1 Saat Sonra* Ceviz içi ( 3 tane tam )* Ananas ( 2 dilim )Akşam Yemeği* Karışık salata ( istediğiniz kadar )* Bakliyat çorbası ( 1 tabak )Gece* Gün kurusu ( 4 tane )* Melisa çayı ( 1 fincan )