Ailecek yiyebileceğiniz diyet yemekleri
.
PİLİÇLİ PORTAKALLI KUSKUS
1 kişilik (437 kalori) Malzemeler:1 adet tavuk göğsü1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı portakal suyu3 çorba kaşığı kuskus3 çorba kaşığı haşlanmış ıspanak1 çay kaşığı tuz veya tuzsuz pişirmek isterseniz limon suyuBiraz ince kıyılmış soğan1 yemek kaşığı sıvı yağSos için malzemeler:1 adet kırmızıbiber1 yemek kaşığı tavuk suyu1 yemek kaşığı kremaYapılışı: Tavuk göğsünü kasabınıza incelterek açtırın. Sos malzemelerini blender’dan geçirin ve tavuk göğsünün içine sürün. Rulo şeklinde sarın ve kürdanlarla tutturun. Suda pişene kadar haşlayın. Sudan alıp üç eşit parçaya bölün. Portakal suyuna kuskusları katın ve suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve yarım yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin altını kapatın. Soğan ve ıspanakları kalan yağda biraz soteleyin. Kuskusları tabağa alın; üstüne tavukları ve yanına ıspanağı yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyin.
PEYNİRLİ TAVUK SALATASI
1 kişilik (318 kalori)Malzemeler:7 adet marul yaprağı2 çorba kaşığı ayıklanmış maydanoz2 çorba kaşığı peynirYarım tavuk göğsüBir tutam dereotu2 adet taze soğan2 çorba kaşığı zeytinyağıLimon suyuÇeyrek domates ve salatalıkYapılışı: Tavuk göğsünü iyice haşlayın. Dilediğiniz şekilde doğrayın. Peynirleri küp veya istediğiniz şekilde ve diğer tüm malzemeleri doğrayarak zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırıp servis yapın.
BROKOLİLİ SOMON DOLMASI
1 kişilik (476 kalori)Malzemeler:130 gr Somon balığı1 çorba kaşığı krema1 dilim tavuk göğsü2 adet büyük brokoli (yaklaşık 500 gr)1 adet küçük havucun yarısı1 adet kereviz1 adet küçük patatesBiraz sıvı yağTuz ve karabiberSos için malzemeler:1 adet pancar1 çorba kaşığı yağsız krema (yağsız krema yoksa yağı 1/3 oranında azaltabilirsiniz)1 çorba kaşığı sıvı yağYapılışı: Bir çorba kaşığı krema ve küçük doğradığınız bir dilim tavuk göğsünü blender’dan geçirin. Üstünü kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Somonları yuvarlak kesin. Bir kaseye yerleştirin. Dolaptan karışımı alın ve somonların üzerine yedirerek sürün. Brokolileri haşlayın ve somonların üzerine yayın. Tüm malzemeyi yuvarlayın ve şekil verin. Kaseden çıkarın, yuvarlak şekilli somon dolmalarını buharda haşlayın.10 dakika yeterlidir. Bu arada havucu ve kerevizi kibrit şeklinde doğrayın. Biraz haşlayın. Patatesi küp doğrayın ve süzdüğünüz sebzelerle birlikte biraz yağda kavurun. Biraz karabiber ekleyin. Pancar ve sıvı yağı blender’dan geçirin ve kremayla biraz kaynatıp somonla servis edin.
AVOKADO SOSLU RAVİOLİ
Malzemeler:Yarım paket peynirli ıspanaklı ravioliÇeyrek avakado1 çay kaşığı limon suyu1 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kremaYapılışı: Raviolileri suda haşlayın. Süzün ve yağda biraz kızartın. Diğer yanda avakado ve limon suyunu blender’dan geçirin ve kremayla birlikte ısıtın. Hepsini bir tabağa alın.
FRAMBUAZ SOSLU MUZLU CUP
1 kişilik (40 kalori)Malzemeler:1 muz1 adet yumurta akı1 çorba kaşığı portakal suyu1 çorba kaşığı diyet şekerYarım çorba kaşığı limon suyu1 çorba kaşığı jelatinSosu için malzemeler:4 çorba kaşığı frambuaz1 çorba kaşığı süslemek için frambuaz1 çay kaşığı ahududu likörü1 tutam tarçın1 çorba silme çorba kaşığı diyet şekerYapılışı: Muzu, limon ve portakal suyuyla birlikte blender’dan geçirin. Jelatini suda eritin ve muzlu karışıma katın. Ayrı bir yerde yumurta akıyla şekeri sertleşene kadar çırpın ve onu da ekleyin. Küçük kaseleri suyla çalkalayın ve karışımı eşit şekilde paylaştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve kaseleri ters çevirerek çıkarın. Sos malzemelerini, 1 yemek kaşığı süslemek için ayırdığınız frambuazların dışındaki tüm malzemeyi blender’da ezin ve süsleyerek sosla birlikte servis edin.