Enfraruj

Salih UÇAR
Haberin Devamı

Bizim Kumkapı

ANTALYA'da ilk günlerim... Arkadaşlar, ‘‘Bu akşam seni Kumkapı'ya götürüyoruz’’ dedi. Saate baktım. İstanbul uçağı çoktan kalkmıştı. Karayoluyla gitsek, ertesi sabaha ancak varırdık. Az gittik, uz gittik. Doğu Garajı altındaki Halk Pazarı'na düz gittik.

Balık kokuları yolda karşıladı bizi. Kimi mekanlar naylon, kimisi de branda ile kaplı. Bağırışlar, uzaktan duyuluyor. Deniz ürünleri artı, servis, müzik ve işletme eksi puan aldı o gece benden... Ama Kumkapı'nın kötü bir taklidi de olsa, Antalyalılar için farklı bir tarzdı, en azından ilginç mekanlar arayanların tercihi olmuştu bundan üç yıl önce.

Geçen gün Winter'den Meriç Bayraktaroğlu aradı. Uzun süredir görüşemedik Meriç'le... Akşam bir yerlerde oturup, hasret giderelim dedik. Meltem Mahallesi'ndeki Halk Pazarı'nda buluşmak üzere sözleştik.

HER YER PIRIL PIRIL

Pazara girince, Adalya Balıkevi diye bir restorana oturduk. Etraf, inanılmayacak kadar değişmiş ve bir o kadar da güzel olmuştu. Şöyle bir çevremi süzdüm. Her taraf pırıl pırıl. Ne naylon, ne de branda var. Tek bir fasıl heyeti bulunuyor, buradaki 5 mekanı sırayla dolaşıyor. Öyle her tarafta, ayrı telden müzik yok.

Mekanların modeli, kapı ve pencere yapıları da aynı. Hepsi de ağaç ağırlıklı. Sadece dekor renkleri değişik. İşletmenin sahibi Mahfur bey ile tanışıyoruz. Muratpaşa Belediyesi, buradaki işletmelerden elde edilen geliri öğrencilere burs veren Adalya Vakfı'na devretmiş. Yani balık restoranlarından alınan kira, öğrenim gören öğrencilere bir katkı oluyor.

Biraz da yemeklere girelim... Hamsi kuşu, karides pane, kalamar tava ve dolma, ahtapot ve patlıcan salata ile kağıtta levrek aldık. Hepsi de özenle hazırlanmış ve usta ellerden çıkmış yemekler. Lezzette deniz ürünlerini, özellikle de balığı tercih edenler için ideal yerler.

Burası ‘‘Antalya'nın Kumkapı'sı’’ imajını Doğu Garajı'ndan alıp, Meltem Mahallesi'ne taşımış. Uzun lafın kısası bu.

Bu tarzda salaş yer Kundu'da da var. Ancak orası biraz daha farklı. Ünlülerin kaçamak yeri halini alan Kundu'ya bir başka konuda değineceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları