Bakan Fidan: 'Irak ziyareti tarihi önemde'

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 15:17

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erbil ziyaretinin tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erbil ziyareti Türkiye-Irak ilişkileri bakımından tarihi bir öneme sahip. Çok çeşitli alanlarda 26 anlaşma imzalandı. Bundan sonra hem  terörle mücadelede hem de  kalkınma yolu gibi somut projelerle iki ülke arasındaki ilişkileri ileri taşıyacağız.

Gazze için çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor.  Her geçen gün mücadelemize devam ediyoruz. Özellikle devlet aktörleri ile yaptığımız çalışmalar önemli bir yer tutuyor. Filistin'in devlet olarak tanınması konusunda Türkiye ve ortaklarının yoğun bir işbirliği var. Eğer biz Filistin devleti gibi önemli adımları atmada başarısız olursak bu Gazze savaşı son olmayacak. Kalıcı bir çözüm getirmek için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor.

Mevcut vahÅŸetin durması için uluslararası toplumla çalışıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibiÂdünya baÅŸkentleri yaÄŸa kalkmış durumda. Ä°srail'in Gazze iÅŸgali ve buna karşı olan direniÅŸ dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi haline gelmiÅŸtir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!