Mahmure

Doktorlar

Nevzat Aksoy

Başka hekime gidiniz (Sorularınızın yanıtları)

Başka hekime gidiniz (Sorularınızın yanıtları)

İç hastalıkları ve Gastroenterohepatoloji ile ilgili olarak merak edip öğrenmek istediklerinizi Uzm. Dr. Nevzat Aksoy ekolay.net/Saglik sayfasında cevaplıyor.

Başka hekime gidiniz

Merhaba mide endoskopisi çektirdim. Sonuç: Antrum mukozası hiperemik ve ödemli, Bulbus mukozası hiperemik-ödemli ve yer yer mm.lik erozyone alanlar mevcut. H...pak 14 günlük paketini kullandım fakat doktor bir 14 daha kullanalım dedi ben kabul etmeyince değiştirip Ax.d 3 kutu ve G....con şurup 4 kutu verdi ama bu ilaçlar beni çok kötü yaptı. Midemde çok yanma var ne yapmalıyım? Aklım çok karıştı cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

H...pak isimli ilacı 14 gün kullandıktan sonra yediden kullanılmasını önermek doğru değil. Gittiğiniz hekimin branşı itibariyle doğru yerde olmadığınız anlaşılıyor. 14 günde yok olmayan bir organizma için aynı tedavide ısrar etmek anlamlı değil. Önerilen ilaçlar gerekli idyse sizin hekimi değil, hekimin sizi ikna etmesi gerekmez miydi? Yeniden 14 günlük ilaç içmemeniz isabet olmuş. İçtiğiniz şurup bazı kişilerde belirttiğiniz yakınmalara neden olabilir. Gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınabilmek için bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun.


H pilori pozitif

Hocam 32 yaşındayım yaklaşık 10 yıldır kesik kesik devam eden mide ve bagırsak şikayetleri olan biriyim. Bugün helicopakter tahlili yaptırdım 60 u pozitif çıktı ne yapmam gerek? Nasıl tedavi olurum bu oran çok mu yüksek? Normal degeri 20 imiş bana bilgi veririseniz sevinirim saygılar.


Yakınmalarınızın ne olduğunu yazmamışsınız. Ayrıca niçin Helicobacter tetkiki yaptırmışsınız o da anlaşılmıyor. Midenizde bu mikroorganizma var diye ille yok edilmesi gerekmez. Bu mikroorganizma ile uğraşmak yerine bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve sorularınızı ona sormalısınız.


AÖS yetersizliği ve cerrahi

İyi günler doktor bey, 22 yaşındayım ve mide hakkında bazı problemlerim var. Sabahları uyandığımda ağzımda garip bir tatla uyanıyorum. Çok sık bulantım oluyor ve ara ara acı su geliyor ağzıma. Bugün endoskopi yaptırdım. AÖS yetersizliği yazıyor. Doktor cerrahi müdahale yapılabilir ama endoskopi doktoru gerek görmemiş dedi ve p...onex isimli ilacı verdi. Sizin yorumunuzu da almak isterim. Teşekkür ederim şimdiden. Kolay gelsin


AÖS yetersizliğinde ameliyat kesinlikle gerekmez. Esasen gerekli olmadığı da bir hekim tarafından belirtilmiş.Ama bir diğeri yapılabilir gibi bir görüş bildirmiş ki anlamlı değil. Doğru hekim, doğru tanı, doğru tedavi üçlüsünden şaşmamak gerekir. Gereksiz tetkik, tedavi ve işlemlerden sakınabilmek için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.


Yaşama şansı

Annem 62 yaşında anti HCV 212 HBsAg 0,9 HBs 9376 çıktı. Ultrason henüz çekilmedi Doktorumuz moralimizi bozdu yaşama şansının %50 olduğunu söylüyor. çok üzgünüz bitkisel ilaçlarla ilgili ne düşünüyorsunuz faydası olur mu hocam teşekkürler


Verdiğiniz bilgilere bakılırsa anneniz 62 yaşında ve hepatitle ilgili 3 sonuç var. Başka hiçbir bilgi vermeden ne söylememi bekliyorsunuz? Yaşama şansının nasıl %50 olarak hesap edildiğini hekiminize sorabilirsiniz. Bitkisel ilaçları avuç avuç da kullansanız bir yararı olmayacağını unutmayın. (Üretici firmayı ihya edersiniz o ayrı bir konu). Sağlıklı günler olsun.


Hepatit C

Nevzat bey, annem hepatit C hastası, ALT 45, AST 56, HCV RNA sı 20.600 karaciğer biyopsisinde fibrosize rastlanmadı. İlaç tedavisi başlanmalı mıdır? Hastalığın akibeti nasıl seyreder bize yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi çalışmalar.


Kronik C hepatiti oldukça yavaş ilerler. Annenizde biyopside fibroz olmadığına göre durum bugün için iyi demektir. Bu nedenle şimdiki bilgilerimize göre tedavi yerine takip etmek daha doğrudur ki zaten böyle yapılması düşünülmüş. Önemli olan, takibinizin başka branşlarda değil Gastroenterolojide yapılmasıdır.


Ülser

Merhaba, 16 yaşındayım 3 sene önce mide ağrısı ve yanma şikayetleri ile doktora gittim Helikobakter pylori olduğu söylendi h...pak isimli ilaç verildi ama kullanamadım ve daha sonra da doktora gitmedim. şu an eskisi gibi şikayetlerim yok. Acaba yeniden doktora gitmeli miyim? Annem ülser olduğu için bende de olabilir mi diye endişe duyuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.


Halen yakınmalarınız yoksa herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Demek ki o dönemdeki yakınmalarınız geçici imiş ve iyi ki o sırada size önerilen ilacı kullanmamışsınız. Annenizdeki ülserin sizinle bir ilgisi yoktur. Geçmiş olsun.


« tüm yazıları
Soru Sor
14236
dahafazlası
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.