Mahmure

Hilal’in “Bihter Aşk-ı” Tarifi

Güncellenme tarihi: 25.07.2014 14:52
Biliyorum şu ana kadar hep gezdiğim, gittiğim, tattığım şeyleri sizinle paylaştım. Peki “bu kızın elinden hiç mi bir şey gelmez? Hep dışarda mı yer?” diye sorularınız varsa, cevabımı aşağıda sizinle paylaşacağım kek tarifi ile vermek istiyorum...

Hilal bu kadar sağlıklı kek yapmayı nereden öğrendi?

Bence tüm güzel şeyler çok sıkılan ruhların keşifleriyle ortaya çıkıyor. İşte böyle çok sıkıldığım bir günde ben de kendi tarifimi yani Bihter aşk-ı’nı keşfettim.

Hanımlar tarih defterlerinizi çıkarın, annenizden size kalan tarif defterlerinizde bulunan Ayşe teyzenin kurabiyesi, elif teyzenin böreğinin yanına bir de Hilal’in Bihter Aşk-ı’ kekini ekliyoruz. Tarifimi yazmadan önce kekimin özellikle diyet yapanlar için çok uygun olduğunu belirtmek isterim. Yani bu yaz aylarından Bitter aşk-ı’nı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Bihter Aşk-ı Tarifi:

3 yumurta

1 bardak şeker

1 kaşık sıvı yağ

1 bardak süt (dilerseniz light da kullanabilirsiniz)

2 paket %40 veya %70 oranında kakaolu bitter çikolata

Kabartma tozu

Vanilya

Kek hamurunuzun kıvamına göre alabildiğince kepekli un

Üzerinin süsü için Hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Bihter Aşk-ı Yapılışı

Güzel haber; hayatınızda 1 kez bile kek yapmışsanız bu keki çok kolay yapabileceksiniz. Şöyle ki; öncelikle yumurta, şeker ve sütü bi’ güzel çırpıyoruz. Üzerine yağ, vanilya, kabartma tozu ve alabildiğince unu ekliyoruz. Kekimiz siyahlı, beyazlı yani azıcık süslü olması için bu karışımdan biraz (3-4 kaşık kadar) kaseye dolduruyoruz.

Bu arada bitter çikolatalarımızdan bir tanesini (1 paket )eritip sıvı hale geldiğinde hamurla karıştırıyoruz, diğer çikolata paketini ise küçük küçük parçalara ayırıyoruz.

Kabımızda olan kek karışımına erittiğimiz çikolatanın hepsini ve birazda kakao ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha önceden çok çok az yağ ile yağladığımız kek kalıbımıza çikolatalı karışımın yarısını ekliyoruz. Ardından bir tarafa ayırdığımız beyaz karışımı süs yapacak şekilde ekliyoruz.

Hani o küçük parçalara ayırdığınız çikolatalar var ya işte şimdi kek kalıbındaki karışıma ekleyebilirsiniz. Artık kakaolu hamur karışımı da kek kalıbına dökebilirsiniz. Son olarak dilediğiniz kadar Hindistan cevizini karışımınızın üstüne dökerek 180 derecede ayarlanmış fırına koyabilirsiniz.

Vee Mutlu son!

45 dakika sonra evin içine yayılmış miss gibi çikolata kokusunun tadına bakmak üzere kekinizi fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun !

6702
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.