GeriAşk Sonsuza dek barış!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sonsuza dek barış!

"Bazen seyretmek istediğiniz kanal, bazen de yere atılan çoraplar yüzünden sıkı bir kavgaya tutuşuyorsunuz. Aslında incir çekirdeğini doldurmayan bu gereksiz tartışmalar hem sizi hem de ilişkinizi yoruyor Buna bir son vermeye, sevgilinizle sonsuza dek barış imzalamaya ne dersiniz?"

Önce O, "Ne biçim park ediyorsun şu arabayı!" diyerek kalbinizi kırmış, eve çıkınca da siz, onun ne kadar dağınık olduğunu bahane edip, ardı arkası kesilmeyen tartışmalardan bir yenisine başlamıştınız. Uzun zamandan beri beraber olan çiftlerin arasında bu tarz tartışmaların sıkça yaşandığı bir gerçek. Bunların ilişkiyi yorduğu ve yıprattığı da! Seksologlar, bu durumun altında yatan en önemli nedenin, çiftler arasındaki iletişimin bozulmasının ve bir kez bozulduktan sonra da bir türlü yeniden sağlam bir şekilde kurulmamasının olduğunu söylüyor. Uzmanların, sürekli tartışan, üstelik de incir çekirdeğini doldurmayan meseleler yüzünden tartışan çiftlere önerileri var. İşte onlara göre yapmanız ve yapmamanız gerekenler!

YAPMAYIN

Seks: Yatağınız, bir tartışma sonunda, aranızda oluşan buzları eritmek için, en romantik yer gibi görünebilir gözünüze. Ancak onun sunduğu barış kısa süreli ya da diğer bir deyişle "sahte" olacaktır. Seksin yatıştırıcı etkisi bir zaman sonra geçecek ve derinlere ittiğiniz kızgınlık bir sonraki olayda daha güçlü bir şekilde patlamak üzere bekleyecektir.

Israrcı olmak: Bir tartışmayı uzattıkça uzatmak, ne yazık ki, daha çok kadınlara özgü bir durum. Sinirli olduğunuz o anda, partnerinizi suçlayarak tartışmaya zorlamak, konunun kapanmasını engellemek sorunun çözülmesi yerine daha fazla çıkmaza girmesinden başka İşe yaramayacaktır.

Geçmişi gündeme getirmek: "Zaten sen geçen yaz, Dilek'in doğum gününde de, aynı böyle kalbimi kırmıştın..." Her fırsatta, geçmişte olanları gündeme getirmenin ve böyle örnekler vermenin, tartışmayı olumlu bir yere taşımayacağı kesin. Geçmişi bırakmalı ve geleceğe bakmalısınız. Tartışmalardaki amacınız, kazanan ve diğerini bastıran taraf değil, beraberce çözüme ulaşmak olmalı.

YAPIN

Zamana bırakmak: Bazı şeylere tepki ver¬mek yerine daha sakin bir anda tartışmak için zamana bırakmalısınız. Böylece agresif
duyguların ön plana geçerek tartışmayı farklı boyutlara taşımasını önleyeceksiniz. Örneğin, eşiniz gömleğini yere attığında, her seferinde bağırıp çağırmak yerine daha sakin bir anda onunla konuşmaya ve bunun sizi ne kadar üzdüğünü ve yorduğunu anlatmaya ne dersiniz?

Gerçek nedeni bulun: Sevgilinize sık sık sinirlenmenizin nedeni gerçekten de dağınık olması mı? Yoksa her şeyin altında bambaşka bir neden mi var? Açık ve net olun. Ona olan kızgınlığınızın esas nedenini dile getirmeye çalışın, başka meselelere yansıtmaktan kaçının.

False