“Glutensiz Pastırma”

“Glutensiz Pastırma”

Gıda bilimi üzerine yaptığı çalışmalar ile şarküteri et ürünleri sektöründe birçok yeniliğe imza atan Polonez, şimdi de ilk kez “Glutensiz Pastırma”yı tüketicilerle buluşturuyor. Sırada, şarküteride inovasyonu kanıtlayacak pek çok yeni ürün daha var.

Polonez’den Türkiye’de bir ilk !

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla, yeni lezzet formülleri geliştiren Polonez, son 1 yıldır pastırma hariç tüm ürünlerinin gluten içeriğini 20 mg/kg ile sınırlandırmıştı. Gluten diyeti yapanları doğru yönlendirmek amacıyla ürünlerin ambalajı üzerindeki etiketlerde bu bilgiyi paylaşmaya başlayan Polonez, gluten hassasiyeti olan tüketicilerden gördüğü yoğun ilgi üzerine çalışmalarını hızlandırdı ve bir ilk olarak çemensiz pastırma çeşidini glutensiz gıdalar sınıfına dahil etti. Böylece, glütensiz ürün arayan tüketiciler füme et, jambon, kavurma, salam (hindi salam ve macar salam), sucuk ve sosisten sonra glütensiz çemensiz pastırma ürününe de kavuştu.

Türkiye’de 80 bine yakın Çölyak hastası var

Gluten hassasiyeti olanların gönül rahatlığıyla tüketebileceği gıda bulma konusunda
zorlandıklarına dikkat çeken Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, “Sağlık Bakanlığı
verilerine göre Türkiye’de tanısı konmuş 80 bine yakın Çölyak hastası var. Ve tek tedavi şekli
ise yaşam boyu sürecek olan gluten diyeti. Gluten diyeti yapmaksa çok zor ve pahalı. Ve
maalesef her zaman her yerde bu gıdalara ulaşamıyorsunuz. Ulaştığınız ürünlerin bir kısmı da
etiket içeriğine uymuyor. Gıda üreticileri olarak bizlerin yapması gereken; bu kişilerin yaşadığı
zorlukların farkına vararak, onlara destek olmaktır.” “Geçtiğimiz yılın başlarında gluten hassasiyeti bulunan ve çölyak hastası olan tüketicilerimizin taleplerini dikkate alarak üretimimizde önemli bir devrim gerçekleştirdik. Glutensiz gıdalar;
gluten içeriği 20 mg/kg ile sınırlandırılan gıdalar olarak tanımlanıyor. Ve biz, füme et, jambon,
kavurma, salam, sucuk ve sosis üretimimizi 30 yıllık lezzetinde hiçbir değişiklik yapmadan bu
sınıra çekmeyi başardık. Bugüne kadar Polonez’in pastırma hariç tüm ürünleri glutensizken
şimdi glutensiz çemensiz pastırmamızı tüketicilerimize sunduk.”Şarküteride İnovasyon

Şarküteride inovasyon konusunda öncü olduklarının altını çizen Günsoy; “Uzun süredir gıda
mühendisi, gıda teknoloğu, hekim, fizikçi ve kimyagerlerden oluşan Ar-Ge ekibimiz yeni tatlar
ve inovatif ürünler üzerinde çalışıyor. Diyet yapanlar ve sporcular için daha az yağlı ve kalorili
Polonez Fit, günümüzün değişen beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan Polonez Mini ve
çölyak ve gluten hassasiyeti olanlar için özel olarak formüle edilmiş Polonez Glutensiz
ürünlerimizden sonra çok yakın zamanda iki yeni seriyi daha tüketicilerimizle buluşturacağız”
dedi.

Dünya Çölyak Farkındalık Ayı’nda müjdeledik, Ramazan sofralarına yetiştirdik

Gluten hassasiyeti olan tüketicilerimizin bu önemli sağlık sorununa kayıtsız kalamazdık diyen
Andaç Günsoy, “Mayıs ayı Dünya Çölyak Farkındalık Ayı. Aynı zamanda Ramazan’a girdik. Bu
müjdeyi böylesi anlamlı bir dönemde verdiğimiz için ayrıca mutluyuz. Normal zamanlarda
dahi beslenme alternatiflerinin kısıtlı olduğu, sofralarında çeşitlilik isteyen ve birçok tattan
maruz kalan Çölyak hastalarının Ramazan sofralarını glutensiz Polonez ürünleri ile
renklendireceğiz. Tüketicilerimiz, üzerinde “glutensiz” etiketi gördükleri Ramazan sofralarının
vazgeçilmezi pastırmayı diyetlerine taşıyabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler” dedi.

Yayın tarihi: 11.06.2018
1239
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.