Erkeklerde saat ve bileklik hangi kola takılır? Erkekler kol saatini hangi kollarına takar

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde saat ve bileklik hangi kola takılır Erkekler kol saatini hangi kollarına takar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 15:45

Takı ve aksesuarlar erkek ve kadınların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Özellikle erkekler daha çok saat ve bileklik kullanırlar. Gümüş ve çelik bileklikler saat ile birlikte kullanımı halinde oldukça şık bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde saat ve bileklik genellikle sol kolda kullanılmaktadır. Ancak bazı erkekler sağ kola saat kullanabilirler bu durumda iki bilekte de aksesuar ve saat kullanımı yaygındır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Erkekler aksesuar kullanımı açısından kadınlara göre daha pasiftirler. Yani sadece saat ve belki orta kalınlıkta bileklik tercih etmektedirler.

Erkeklerde Saat Ve Bileklik Hangi Kola Takılır?

Erkekler saat ve bileklikleri genellikle sol kolda kullanmayı severler. En sık kullandıkları aksesuar saatlerdir. Kadınlardan farklı olarak çok fazla aksesuar taşımayı sevmeyen erkeklerin saatlerini oldukça gösterişli ve büyük seçerek kullanmayı tercih etmektedirler.

Erkek saatleri kadın saatlerine göre çapı büyüktür. Kenarları çelikten saatler sıklıkla tercih edilmektedir. Erkeklerin kendi giyim tercihlerine göre saatleri de farklılık göstermektedir. Genellikle deriden kayışlı saatleri tercih etmektedirler. Erkek saatleri klasik olmakla beraber klasik spor saatler kullanılmaktadır. Sağ ve sol kola saat takılmasının herhangi bir kuralı veya zorunluluğu bulunmamaktadır. Kişi eğer solak ise bu durumda sağ bileğine saat ve bileklik aksesuarları kullanabilmektedirler.

Haberin Devamı

Sol kol saatler için tercih edilmesinin sebepleri arasında saate bakma eyleminin davranışsal kolaylığı olarak da kabul edilmektedir. Ayrıca işlevselliği fazla olan sağ kola saat takılması halinde saatin kolayca yıpranmasına sebep olacaktır.

Saatlerin genellikle sol kolda kullanma sebepleri arasında dünyadaki insanların yarısından fazlasının işlevsel el olarak sağ elin kullanılması gerekçe gösterilmiştir. Bu sebeple sağ elin çok fazla kullanılması sebebiyle sağ elde yük olmaması için genellikle saatler sol kolda kullanılmaktadır. Tabii ki bu bir mutlak kural değildir.

Solak olan erkekler için özel tasarım sol kol için tasarlanmış saatler bulunmaktadır. Fakat akıllı saatlerde kalp atış ölçerin bulunması sebebiyle sol kol kullanımı çok daha yaygın olmaktadır.

Bileklik çeşitleri içerisinde günümüzde en çok tercih edilen çelik bileklikler olmaktadır. Çünkü klasik saatlerin etrafı çelik malzemeden üretilmektedir. Bu sebeple çelik bileklik ile saat genellikle uyum sağlamaktadır. Kol saati çevresi bakır veya gold olması halinde bileklikleri de erkekler saatlere uyumlu olarak seçmektedirler.

Haberin Devamı

Erkekler Kol Saatini Hangi Kollarına Takar?

Erkeklerin saat ve aksesuarlarını her iki bilekte de kullanmaktadırlar. Fakat en yaygın kullanma şekli sol bilek olarak bilinmektedir. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle klasik saatlerin en büyük rakibi akıllı saatler olmuştur. Akıllı saatler tıpkı klasik saatlerin işlevini yerine getirmekle beraber aynı zamanda akıllı telefonlar ile senkronize edilmesi ve bir çok teknolojik kolaylıklar sağlamasıdır.

Teknoloji harikası akıllı saatler yine de klasik saatlerden daha fazla tercih edilmemektedir. Çünkü klasik saatlerin erkek aksesuarlarında ayrı özel bir yeri vardır. Öncelikle klasik saatlerin bir karakteri vardır. Yani bir erkek genellikle bir den fazla saatleri sahip olması o saatlerin birbiri ile benzer olması kişinin karakterini yansıtmaktadır. Bir takım elbiseye uygun saat kullanmak erkekler için vazgeçilmez bir duruştur.

Haberin Devamı

Sağ kolda saat kullanmak isteyen erkeklere özel tasarımlı saatler piyasada bulunmaktadır. Bu saatlerin özelliği kadran ve ekran akrep ve yelkovan yönleri özel olarak tasarlanmıştır.

Erkeklerin saat ve bilekliklerden farklı aksesuar kullanmaması sıklıkla tercih edilen bir durumdur. Erkeklerin en çok kullandığı bileklik çeşitleri arasında zincir tipi olanlar tercih edilmektedir. Çünkü kullandıkları bileklik ve saatler yeteri kadar belirgin görüntüler taşımaktadırlar. Kadınlar için durum biraz daha tersidir. Daha küçük görünümlü aksesuarlar ve saat kullanması bir den fazla aksesuar kullanmalarına ihtiyaç duymaktadırlar.

 

 

BAKMADAN GEÇME!